Buradasınız

Kamu Konutları Başvuru Rehberi

Kamu Konutları Başvuru Rehberi

1-      Kendisine konut tahsisini isteyen personel, bir örneği Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli (EK:5) beyanname ile bağlı bulunduğu en yakın sicil amirliğine başvurur.

 2-     Amir tarafından beyanname tetkik edilerek, konut tahsis komisyonlarına sunulmak üzere konut tahsis işlemlerini yürütmekle görevlendirilen birime gönderilmesi sağlanır.

 3-    Bu birim, beyannameleri Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik uyarınca verilen mal bildirimleriyle karşılaştırılması için mal bildirimlerinin verileceği mercilere gönderir.

 4-     Karşılaştırma işlemi sonuçlandırıldıktan sonra, konut tahsis işlerini yürütmekle görevlendirilen birimde, beyannamedeki bilgilere göre Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli (EK:4) cetveldeki puanlar dikkate alınarak her yıl Ocak ayı içinde gerekli değerlendirme bilgisayar ortamında yapılarak toplam puana göre unvan grubu göz önüne alınarak sıra cetveli düzenlenir.

 5-    Söz konusu sıra cetveli Başkanlığımız internet sitesinde yayınlanarak personele duyurulur.

 6-    Tahsisli bir konutun boşalması halinde unvan grubuna göre sıra cetvelinde ilk sıradan başlamak üzere ilgili personele teklif edilir ve kabul eden personel adına konut tahsis komisyonu kararı alınarak teslim edilir.

 7-     Puan sıralaması yapılanlardan, kendisine konut tahsis edilmeden başka bir il veya ilçeye atananlar, bulundukları son görev itibariyle yeniden puanlamaya tabi tutulur ve o yılın puan sıra cetvelinde gösterilir.

 8-    Göreve yeniden veya ilk defa atananların konut tahsis talepleri ataması Ocak ayı içerisinde yapılmış ise o yıl, aksi halde boş konut yok ise müteakip yılda değerlendirilir ve puanlaması yapılır.

 9-     Beyannameyi kasten noksan veya yanlış doldurduğu anlaşılanlar hakkında kanuni kovuşturma yapılır ve bunlara konut tahsis edilemez.

10-  Özel tahsisli, Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli (EK:3) cetvelde belirtilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen görev tahsisli ve hizmet tahsisli konutların tahsisinde yukarıdaki madde hükümleri uygulanmaz. Görev tahsisli konutlarda ise beyanname alınarak yetkili makamca değerlendirilir.

11-  Kendisine konut tahsis edilen personel, tahsis kararının tebliğ tarihinden itibaren meşru mazeret dışında en geç 15 gün içinde Yönetmeliğe ekli kamu konutları tutanağını imzalayıp konuta girmediği takdirde konut tahsis kararı iptal edilir. Bu takdirde, konutun boş kaldığı süre için tahakkuk eden kira bedeli kendisinden tahsil edilir.

Türkçe